Tagtik

Meisje (11) op school met springtouw opgehangen aan boom

Een extreem geval van pesten bereikt ons uit de Australische stad Perth. Daar werd de 11-jarige Amber tijdens de speeltijd met een springtouw aan een boom gehangen. Het jonge slachtoffer stierf bijna aan deze extreme vorm van pesten.

Een groepje kinderen pestte Amber al lange tijd. Tijdens de speeltijd hadden ze het elfjarige meisje een springtouw om haar nek gebonden en vervolgens in een boom gehangen. "Ze kon nog amper met haar tenen de grond raken. Ademen lukte niet meer. Als een leerkracht niet in allerijl toegesneld was om haar los te maken, had ze dood kunnen zijn", reageert haar moeder Belinda Yoon emotioneel bij Nine News Australia.

De directie van de Queen of Apostles Catholic School heeft inmiddels verklaringen over het incident bij de politie afgelegd. Tevens zullen alle betrokken partijen ondervraagd worden.

"Ze heeft een zeldzame aangeboren hartaandoening en het pestgedrag loopt nu echt uit de hand. Ik hoop dat andere kinderen zulke angstaanjagende situaties nooit hoeven mee te maken", besluit de moeder van Amber.

(Skwadra by Tagtik/Source: Nine News Australia/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren