Tagtik

Merckx: "Evenepoel wordt misschien nog beter dan ik"

Wielrenner Remco Evenepoel (18) uit Schepdaal heeft zich in Innsbruck deze week tot wereldkampioen tijdrijden én wereldkampioen op de weg bij de junioren gekroond. Dit huzarenstukje maakt indruk in de hele sportwereld. Het gemak waarmee de voormalige voetballer van RSC Anderlecht, PSV Eindhoven en de nationale jeugdploegen de overwinningen aan elkaar rijgt, doet denken aan de allergrootste wielrenner uit de Belgische wielergeschiedenis.

En dit wielermonument reageert nu uitgebreid op de kersverse wereldkampioen bij de junioren. "Misschien wordt hij nog wel beter dan ik", vraagt Eddy Merckx zich af in Innsbruck. "Die jongen geeft de indruk werkelijk alles te kunnen. Als je ziet hoe hij gebouwd is, hoe hij kan tijdrijden, hoe hij bergop iedereen overklast… Dat is super", benadrukt de Kanibaal.

Evenepoel kwam tijdens de wegrit van het wk ten val en moest maar liefst 2 minuten achterstand goedmaken. Hij deed dit zonder te panikeren en reed vervolgens de hele concurrentie in de vernieling. Zou Merckx op die leeftijd ook zo'n nummer kunnen presteren hebben? "Op dit parcours had ik misschien ook wel het verschil kunnen maken. Niet vergeten: ik ben ook wereldkampioen geweest toen ik negentien was. Maar dat die jongen iets buitengewoons heeft, staat nu wel vast", zegt Merckx euforisch.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren