Tagtik

Meteen alles of niets voor de Mannschaft

De Mannschaft werd in haar eerste partij verslagen door een zeer indrukwekkend Mexico. Bijgevolg moet Duitsland er op de tweede speeldag vol voor gaan, om haar kansen in dit tornooi gaaf te houden. Zaterdag zullen de Duitsers het opnemen tegen Zweden, dat Zuid-Korea versloeg. Een nederlaag is dan ook uit den boze voor de Mannschaft omdat regerend wereldkampioen Duitsland in dat geval vrijwel zeker uitgeschakeld is op deze wereldbeker. Dit zou ongezien zijn sinds hun terugkeer op het WK in 1954 na de Tweede Wereldoorlog.

"De druk is enorm", zegt Thomas Müller, drie dagen voor de wedstrijd die Duitsland koste wat het kost moet winnen. "Natuurlijk zijn we kritisch voor onszelf, maar we moeten vooruit kijken, we hebben nog twee wedstrijden te gaan en de druk is enorm", vertelde de spits van Bayern woensdag aan de pers.

Op de vraag wat er mis was met zijn team tegen Mexico, antwoordt Müller op deze manier behoorlijk diplomatisch: "We zullen deze twee komende wedstrijden niet winnen door een schuldige te zoeken".

Na een nogal moeilijke voorbereidingscampagne (nederlaag in Oostenrijk en nipte overwinning tegen Saudi-Arabië) zakte Duitsland niet in de beste omstandigheden af naar Rusland: "We dachten dat wanneer het toernooi zou beginnen, we onze frisheid en traditionele sterktes zouden terugvinden. Deze situatie hebben we echter wat verkeerd beoordeeld", besluit de spits Bayern München.

(Skwadra and LpR by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren