Tagtik

Michel kaatst kritiek van De Wever

Bart De Wever pakte begin deze maand uit met een pittige uitspraak. De N-VA-burgemeester van Antwerpen liet optekenen dat hij vond dat 'de dash' een beetje uit de regeringsploeg is. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) liet eerder deze opvallende quote allerminst aan haar hart komen en kaatste de uitspraak terug naar N-VA. Nu reageert ook premier Charles Michel (MR) op de scherpe woorden van De Wever.

"Het is spijtig voor de N-VA-ministers dat hun voorzitter denkt dat ze niet meer actief zijn. Eén zin van één iemand gaat de koers van de regering niet veranderen. Misschien is bij de voorzitter zelf de dash er een beetje uit", reageerde De Block scherp in De Ochtend Op Radio 1.

"Wat mij betreft is er nog veel dash in de regering. Maar ik reken op de voorzitters van alle meerderheidspartijen om positief te blijven en om de dash er zelf in te houden. Maar bon, ik ga geen tijd en energie verliezen met de kleine zinnetjes op televisie of op de voorpagina's van de krant. Wat mij interesseert, zijn de beslissingen en het resultaat", reageert de Eerste Minister bij VRT, die tevens benadrukt dat het invullen van de vele vacatures dé topprioriteit blijft van deze regering.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren