Tagtik

Minister Vanhengel: "De Wever sluist geld door naar Antwerpen"

Alweer probeert een minister van een eigen regeringspartij de N-VA IN diskrediet te brengen. Deze keer is het Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld). Hij zegt dat “al het Vlaamse en federale geld naar Antwerpen wordt doorgesluist." Dit zou ten nadelen zijn van Brussel en andere steden. Dat zegt hij in een interview met De Zondag.
 
Guy Vanhengel mag dan wel in een Brusselse regering zitten. Als lid van Open Vld klinken deze woorden bijzonder hard naar de N-VA en Bart De Wever. In het interview zegt de minister ook dat hij geen coalitie wil met N-VA in Brussel. "De manier waarop die partij naar Brussel kijkt is verontrustend. Bart De Wever en N-VA sluizen al het Vlaamse en federale geld naar Antwerpen. Dat is ten nadele van Brussel en andere steden”, klaagt Vanhengel.
 
In het interview zegt Vanhengel dat de twee grootste Belgische steden elkaar net nodig hebben om te groeien. “Wat is Antwerpen zonder Brussel? Niets. De twee economische motoren van ons land hebben elkaar nodig. Guy Spitaels (PS) werd destijds verketterd omdat hij Henegouwen bevoordeelde. Vandaag hoor ik niemand ‘stop’ zeggen. Maar de groei van Brussel wordt zo wel gefnuikt.” Voorlopig heeft niemand van N-VA al gereageerd op deze harde woorden.
 
Brussels minister Guy Vanhengel is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van oktober lijsttrekker in Evere. (Skwadra by Tagtik/Source: De Zondag/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren