Tagtik

Misgelopen roof of koelbloedige moord?

Het gerechtelijk onderzoek heeft de ware toedracht van het overlijden van de 61-jarige Gerty Vanhoef (61) uit het Limburgse Elen aan het licht gebracht.

Op dinsdag 28 augustus brandde het echtelijk huis in het gehucht Elen bij Dilsen-Stokkem volledig uit. De 61-jarige dame kwam hierbij om het leven. Maar wat blijkt nu: het slachtoffer is niet door de vlammen om het leven gekomen. Gerty Vanhoef werd voordien gedood met verschillende messteken. Het parket opent dan ook een onderzoek. Uit de autopsie blijkt dat de vrouw een tiental keer gestoken werd met een scherp voorwerp.

"Uit de autopsie is gebleken dat het slachtoffer geen rook in haar longen had, waardoor het vaststaat dat ze voor het begin van de brand al dood was", klinkt het bij het gerecht.

De echtgenoot van de vrouw was op het moment van de brand op weg naar huis. Hij zag van ver rook uit hun hoeve komen en haastte zich dan ook naar huis. Hij kon zijn echtgenote nog naar buiten halen. Maar het was al te laat voor Gerty. Dat meldt het Nieuwsblad. De echtgenoot werd met brandwonden aan de handen naar het ziekenhuis gebracht.

"De brandhaard ligt in de living, maar verder onderzoek moet nog uitwijzen op welke manier het vuur aangestoken is", communiceert de brandweer.

Wie de vrouw om het leven heeft gebracht voor de brand uitbrak, is voorlopig onduidelijk. De politie zoekt getuigen, maar dat is niet gemakkelijk aangezien de hoeve waar het koppel woonde heel afgelegen ligt op ruim een kilometer van andere huizen.

Ondertussen blijft het gissen naar de dader en het motief. Een misgelopen roof of een moord door een bekende? "Het is alleszins iemand die deze streek rond Heppeneert - met amper 357 inwoners - kent, want je belandt niet per ongeluk tot aan deze afgelegen hoeve", klinkt het bij een bron bij het gerecht.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren