Tagtik

Modderstromen treffen Dilbeek en Sint-Lievens-Houtem

De hevige regenval die ons land woensdagavond teisterde, heeft voor modderstromen gezorgd in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem en het Vlaams-Brabantse Dilbeek. Door de combinatie van wegenwerken en het noodweer werd het centrum er algauw herschapen in een modderstroom.

In beide gemeenten werd dan ook het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.
In Dilbeek wordt er momenteel aan het centrum gewerkt. Doordat de wegbedekking er ontbrak en rioolputjes nog niet goed functioneerden, werden de Kasteelstraat en de Spanjebergstraat algauw omgetoverd tot een kolkende rivier. "Op verschillende plaatsen liepen kelders onder water of ontstonden er modderstromen op straat", geeft Alain Habils, woordvoerder bij de brandweerzone Vlaams-Brabant West, meer uitleg in Het Laatste Nieuws.

In Sint-Lievens-Houtem zorgde een wolkbreuk ervoor dat de gemeente binnen de kortste keren onder water stond. De zondvloed hield lelijk huis op het Marktplein, in de Edgard Tinelstraat, Polbroek en Espenhoek. Verschillende huizen kwamen onder water te staan en het gemeentelijk rampenplan werd dan ook afgekondigd. Nadar het water er wegtrok, bleef een dik modderspoor achter.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren