Tagtik

Model vermoordt concurrent uit jaloezie

De 24-jarige George Koh, model van beroep, was in een vete verzeild geraakt met het één jaar oudere succesvolle model Harry Uzoka.

Harry Uzoka was volgens de Britse pers één van de meest succesvolle zwarte modellen van Groot-Brittannië. Zo lag hij onder contract bij het prestigieuze Premier Model Management en werkte hij voor heel wat toonaangevende modemerken zoals GQ, Uniqlo en Zara. Koh kon het succes van zijn collega, die hij als concurrent beschouwde niet verkroppen, en zocht verschillende malen de confrontatie op. Bewijs daarvan zijn de talloze verwensingen die beide modellen elkaar op Instagram naar het hoofd slingerden.

Nadat George Koh beweerde dat hij het bed gedeeld had met model Ruby Campbell, de vriendin van Uzoka, sloegen de stoppen door bij Uzoka. George Koh trok gewapend en met twee vrienden naar de woning van Uzoka. Na een zware discussie stak hij zijn rivaal uit de modellenwereld Harry Uzoka neer. Het succesvolle model overleed ter plaatse.

Deze week werd Koh door de rechtbank veroordeeld voor moord. Eén van zijn kompanen is eveneens schuldig bevonden voor moord, de tweede vriend voor doodslag. Op 21 september zal George Koh zijn strafmaat kennen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Vogue/Picture: Instagram)

Ook dit kan u interesseren