Tagtik

Moet minister van Volksgezondheid stoppen met zonnebank?

De Nederlandse CDA-politicus Hugo de Jonge houdt ervan om geregeld eens onder de zonnebank te gaan. Tevens is hij minister van Volksgezondheid in Nederland. Deze combinatie wordt stilaan onhoudbaar omdat de Jonge hier steeds meer kritiek op krijgt.

Afgelopen vrijdag bekende minister Hugo de Jonge in de Nederlandse talkshow Jinek dat hij wel eens onder de zonnebank gaat. "Ik ga af en toe, zo nu en dan, of misschien wel om de week eigenlijk, even naar de zonnebank omdat je anders zou zeggen: wat zie je er beroerd uit", klonk het toen bij de Jonge. Sindsdien krijgt hij een storm van kritiek over zich.

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) pleit al jaren voor een verbod op zonnebanken in Nederland omdat ze huidkanker veroorzaken. De Vereniging is dan ook niet te spreken over de uitspraken van minister de Jonge. "De minister valt met zijn zonnebankbezoeken zeker in de risicogroep. We gaan hem persoonlijk uitnodigen", klinkt het bij de NVDV die de minister liefst van al ziet stoppen met zonnen onder de zonnebank.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren