Tagtik

Moordzaak motorhandelaar: straffen tot 20 jaar?

In 2011 kreeg motorhandelaar Geert De Lie uit Zottegem vier extreem gewelddadige overvallers over de vloer. De vier Nederlanders schoten de Oost-Vlaming dood. Deze week vindt het proces plaats.

De advocaten van de verdachten beweren dat de moord op de motorhandelaar een uit de hand gelopen overval was. Dat pleiten ze voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde. Het Openbaar Ministerie en de advocaat van de familie van het slachtoffer gaan er echter vanuit dat het een goed voorbereide roofmoord was. Daarom vraagt het Openbaar Ministerie gevangenisstraffen van 10 tot 20 jaar.

"Als u hier ziet dat u een man afmaakt met acht schoten, goed gericht op de borst en de buik. En die man ligt daar te creperen en dan neemt u nog rustig de tijd om niet te gaan lopen, maar rustig te vertrekken. Dat wijst er psychologisch wel op dat je wel degelijk de intentie had om die man te doden en dat de opdracht vervuld is. Het wordt ook zo letterlijk gezegd door een getuige dat het leek alsof hun opdracht werd volbracht", zegt Jef Vermassen, advocaat van de weduwe.

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Oost/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren