Tagtik

{Morning} Levert DNA op kogelvrije vest Bende van Nijvel iets op?

Belgische onderzoekers naar de Bende van Nijvel hebben een versneden kogelvrije vest naar Frankrijk verzonden voor DNA-onderzoek. Een gespecialiseerd DNA-lab in het Franse Lyon zal de kogelvrije vest, die gevonden werd in de Large Fauqiez in Ronquières - onderdeel van het Kanaal Brussel-Charleroi -, onderzoeken op mogelijk DNA.

De bewuste kogelvrije vest is vermoedelijk door de Bende gestolen in de nacht van 9 op 10 september 1983 uit de producerende fabriek Wittock-Van Landeghem in Temse en werd gedropt in het kanaal na de laatste Bende-aanslag in Aalst. In 2010 werd al een DNA-onderzoek uitgevoerd op deze vest. Dat wees toen uit dat de vest gedragen werd door een man, die nergens in Belgische of buitenlandse DNA-databases van gekende misdadigers terug te vinden was. Alle hoop ligt nu op de schouders van het gespecialiseerde DNA-lab in Lyon om een diepgaander onderzoek te voeren.

"Het zal ons een persoonsbeschrijving bezorgen zoals eigenlijk een getuige van een misdrijf doet", meldt een bron in de Sudpresse-kranten. "Het kan bijvoorbeeld dat we dan weten dat een man met bruin haar, blauwe ogen en grote oren die vest ooit gedragen heeft. Ook al had hij tijdens de overvallen een vermomming aan. DNA liegt niet. Mocht er binnen een bepaalde onderzoekspiste dan een verdachte opduiken die aan die beschrijving voldoet, kunnen we zijn betrokkenheid nog nauwgezetter onderzoeken en zijn DNA sneller vergelijken met dat van de gevonden kogelvrije vest", klinkt het hoopvol.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sudpresse/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren