Tagtik

{Morning} "Van Rompuy zou mij moeten betalen"

De Britse ex-politicus Nigel Farage (Ukip) heeft gisteravond een lezing gegeven in Gent. Die werd georganiseerd door studentenvereniging KVHV. Tijdens de lezing kwam Farage ook terug op zijn uitspraak in 2010. Toen zei hij dat Europees president Herman Van Rompuy het ‘charisma van een dweil’ heeft.

De uitspraak ging de wereld rond. Volgens Farage heeft het de naamsbekendheid van Van Rompuy dan ook verdubbeld. De Brit vindt zelfs dat de oud Europees president hem zou moeten betalen voor zo een naamsbekendheid.

Tijdens de speech blikte hij nog terug op andere anekdotes en persoonlijke aanvallen aan het adres van Europese leiders als Macron, Merkel en Guy Verhofstadt. Volgens Farage heeft hij zelf nooit nota's gebruikt. Vandaar ook zijn beroemde uitspraak naar het adres van Herman Van Rompuy. “Het nadeel van het niet nemen van nota's is dat je niet steeds weet wat je zal zeggen”, aldus Farage. “Ik vroeg luidop wie hij was, want ik had nooit van hem gehoord.” (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren