Tagtik

N-VA wil geen tramsporen meer in centrum Gent

Als het van de N-VA afhangt zullen er binnen enkele jaren geen tramsporen meer lopen door het centrum van Gent. De partij van De Wever vindt immers dat de tramsporen dagelijks voor onveilige situaties zorgen bij fietsers, voetgangers en andere zwakke weggebruikers. De kans op een val, is immers groot, oordeelt N-VA'ster Anneleen Van Bossuyt (N-VA).

"Ik heb zelf mijn voet gebroken door een val op de tramsporen, toen ik zeven maanden zwanger was", zegt ze op het lijsttrekkersdebat van VTM en De Morgen in de Gentse Vooruit. Zo wil N-VA Gent op termijn evolueren naar een tramspoorvrij stadscentrum.

"Waarom? Bijvoorbeeld omdat ik zelf ooit mijn voet heb gebroken op de tramsporen, toen ik zeven maanden zwanger was. Om maar aan te tonen dat het onveilig is. Dat weet iedereen die met de fiets rijdt in Gent", zei Van Bossuyt.

In afwachting van een mogelijke stopzetting van de aanleg van nieuwe tramlijnen, rekent N-VA op trambussen. "Ik ga er geen jaar op plakken. Het gaat om een heel langetermijnproject", besloot de N-VA-lijsttrekker.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren