Tagtik

Na Tielemans, legt Monaco opnieuw Anderlechtspeler vast

Bij AS Monaco zijn ze gek van Belgische en vooral Brusselse voetballers. Nadat ze Scifo, Dirar, Carrasco en Tielemans al naar het prinsendom lokten, halen de Monegasken nu Eliot Matazo binnen, een jonge middenvelder die zijn opleiding genoot bij RSC Anderlecht.

AS Monaco volgt het Belgische voetbal van nabij, en niet alleen de Jupiler Pro League, maar het analyseert ook de Belgische jeugdcompetities.

Door hun aandacht voor jeugdige talenten, konden ze zonet een 16-jarige Bruselse middenvelder onder contract leggen die voordien in de paars-witte jeugdploegen op Neerpede speelde.

Matazo staat bekend als een toekomstige topper en na heel wat positieve scoutingsrapporten trokken onder meer Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City, Manchester United, Dortmund, Schalke 04 en RB Leipzig aan zijn mouw. De Franse Ligue 1 haalt nu het Brusselse goudhaantje binnen.

"Het is een onvergetelijke dag voor mij", zei de talentvolle Matazo op de clubsite van AS Monaco. "Ik heb Monaco altijd van nabij gevolgd en keek er op naar alle grote spelers die er de revue passeerden. Het is een uitstekende opleidingsclub. Ik ben bijna bij elke jeugdploeg van Anderlecht kapitein geweest en ik ga er dan ook alles aan doen om bij AS Monaco nog progressie te boeken", voegde de jongeman, die al meteen de nieuwe Youri Tielemand van het Astridpark werd genoemd, eraan toe.

(Dupk and Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren