Tagtik

'Naakte studentes gefilmd in kleedkamers HoGent'

De Hogeschool Gent dient een klacht in bij de politie nadat beelden rondgingen op een Nederlands internetforum waarop naakte vrouwen te zien zijn in de kleedkamers van de sporthal.

De bal ging vrijdag aan het rollen toen de Nederlandse NOS-journalist Joost Schellevis enkele foto's van een kleedkamer deelde via Twitter. De journalist vroeg zijn volgers of iemand herkende waar de foto's genomen waren. De Nederlander stelde deze vraag naar aanleiding van een onderzoek naar een voyeuristisch internetforum in Nederland. Op dit forum worden tal van naaktbeelden anoniem gedeeld.

De beelden die de Nederlandse journalist deelde, blijken waarschijnlijk gemaakt te zijn in de sporthal van de Hogeschool Gent. Daarop besliste de schoolleiding om meteen een klacht in te dienen. "Als HoGent staan we een beetje machteloos als er zo'n beelden gemaakt worden door wie ook. Het enige wat wij konden doen is een klacht indienen. Daarnaast hebben we aan onze zaalwachters gevraagd om alles goed te controleren, kijken of er nergens camera's bevestigd zijn. Ze moeten de privacy van onze bezoekers zo veel mogelijk garanderen", zegt woordvoerder Johan Persyn bij VRT. De politie en het parket openden een onderzoek.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren