Tagtik

Nainggolan dan toch naar China?

Zijn niet-selectie voor het WK in Rusland heeft voor Radja Nainggolan tot gevolg dat hij een langere vakantie heeft. Een vakantie met tijd om goed na te denken over zijn toekomst, want aan aanbiedingen is er geen gebrek.

Donderdag meldt de Gazzetta dello Sport dat Guangzhou Evergrande, de club met de Italiaanse trainer Fabio Cannavaro een nieuw bod doet op 'Il Ninja': de Chinese club is bereid om 30 miljoen euro voor de speler van AS Roma neer te tellen.

En ook het loon dat de (al dan niet voormalige) Rode Duivel kan verdienen is niet mis: 12 miljoen euro per jaar.

Bij AS Roma moet Nainggolan niet vertrekken, maar zijn huidige loon van 4,5 miljoen euro weegt zwaar op de loonmassa. Ook al is hij nog maar 30 jaar, zou zijn vertrek wel passen in de verjonging van de Romeinse spelerskern.

Volgens La Gazzetta zal het voor Evergrande, mede door de opgelegde 'luxury tax', niet gemakkelijk zijn om het nodige geld op tafel te leggen. De Chinezen zouden Nainggolan twee jaar huren met een verplichte aankoopoptie en Roma zou ook alle inkomsten krijgen van een tournee door China. Zo wil Evergrande de halve finalist van de voorbije editie van de Champions League overtuigen om Nainggolan toch te laten vertrekken.

(Fausto by Tagtik/Source: Gazzetta dello Sport/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren