Tagtik

Nederlandse IS'er wil wraak nemen

De 23-jarige Marouane B. werd woensdag bij verstek veroordeeld door de rechtbank van Rotterdam voor deelname aan een terroristische organisatie. De Nederlander sloot zich eind 2013 aan bij Islamitische Staat en bracht vorig jaar een rapnummer uit vanuit Syrië onder zijn artiestennaam Maru-One. In dit nummer, getiteld 'Ik kom oot terug', dreigt hij met aanslagen.

Marouane B. stuurde deze week een mail naar de Nederlandse krant De Telegraaf waarin hij zegt wraak te willen nemen op Nederland. De man kondigt aan dat hij aanslagen wil plegen op agenten, militairen en leden van het Koninklijk Huis. "Allahu Akbar! Als het mij lukt om levend en ongezien terug te komen, dan zullen de leeuwen van het kalifaat uit België en Nederland mij opvangen. Ik zal mij niet melden op het politiebureau, want zoals onze broeder Salah Abdeslam (aanslagpleger in Parijs, nvdr) eerder zei: wij erkennen enkel het gezag van Allah", klinkt het bij de Nederlandse IS-strijder in zijn mail aan De Telegraaf.

De jihadrapper roept op tot aanslagen in eigen land. "Neem wraak namens de onschuldige burgers die zijn gedood door de coalitie, zodat er gerechtigheid plaatsvindt. Voer de jihad in de Benelux in door overvallen te plegen met de intentie een deel van het geld naar islamitische staat te sturen en door aanslagen te plegen op plaatsen waar agenten, militairen en leden van het Koninklijk Huis komen."

(Skwadra by Tagtik/Source: De Telegraaf/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren