Tagtik

'Niet moeilijk om Brusselse puinhoop beter te besturen'

Aanstaande zondag trekken we allen naar de stembus. Vooral bij de gemeenteraadsverkiezingen wordt met veel aandacht uitgekeken naar enkele steden. Zo wordt de strijd om Antwerpen al maandenlang in de pers gevoerd. Maar ook de keuze van de Brusselaars zal met argusogen gevolgd worden door vele Belgen.

De N-VA zou maar liefst 6.5 procent van de stemmen binnenhalen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat blijkt uit een peiling van Le Soir, RTL, TVI, Het Laatste Nieuws en VTM. Ook de populariteit van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken valt niet te onderschatten. Volgens diezelfde peiling zou Francken immers de op 4 na populairste politicus zijn van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Francken nam gisterenavond bij Phara het bestuur van Brussel stevig op de korrel. "Het idee dat de N-VA niet in staat is Brussel te besturen, vind ik versleten. Federaal regeren we nu al vier jaar en het land is er goed aan toe. Goed dat we er zijn met de N-VA! Waarom zouden we dat in Brussel niet kunnen? Die puinhoop beter besturen, zo moeilijk kan dat niet zijn", reageert Francken op de kritiek die Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) had en zei dat de N-VA niet in staat zou zijn om het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te besturen.

Francken nuanceert zijn geplande aanpak wel ietwat. "Je kan die stad niet besturen en zeggen: wij gaan de grote baas spelen. Je moet de relaties met de administratie en de collega's uitbouwen."

(Skwadra by Tagtik/Source: Phara/Ilustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren