Tagtik

Nieuwe wolf gespot in België

Wolvin Naya vertoeft nog steeds in ons land. Sinds begin januari verblijf ze op en rond het militair domein in Leopoldsburg. Even was er hoop dat Naya zich zou kunnen voortplanten wanneer een tweetal weken geleden een tweede wolf gespot werd in Limburg. Vorige week werd deze mannelijke wolf echter doodgereden.

Dinsdag komt er echter opnieuw een melding binnen omtrent een nieuwe wolf op Belgisch grondgebied. Jan Loos van Landschap VZW bevestigt dat er in de nacht van 4 op 5 maart een wolf aanwezig was in het dorpje Bérismenil, deelgemeente van La Roche-en-Ardenne. Er werd immers een dood schaap met bijtsporen gevonden. "De collega’s van Réseau Loup in Wallonië voeren het onderzoek en de analyses lopen nog. Maar zelfs als er geen wolven-DNA wordt gevonden, dan nog zijn wij overtuigd van het feit dat hier een wolf aan het werk was", zegt Jan Loos van Welkom Wolf!.

"Hoewel we op dertig meter van de weide slapen, hebben we niets gehoord. De sporen – een dikke 10 cm groot - die we nog in de toefjes snel smeltende sneeuw vonden, toonden mooi hoe het dier op de weide ernaast heeft gewandeld en over de omheining was gesprongen", vertelt Hilde Vervaecke, op wiens eigendom de aanval plaatsvond, bij Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren