Tagtik

Olmense Zoo deze zaterdag opnieuw open

De Olmense Zoo heeft de afgelopen weken haal wat veranderingen doorgevoerd. Dat moest immers van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) als de dierentuin opnieuw wou opengaan.

De uitbaters van de eerder gesloten Olmense Zoo vroegen twee weken geleden een nieuwe vergunning aan. De uitbaters voerden enkele veranderingen door aan de dierenverblijven en hoopten zo snel mogelijk opnieuw open te mogen. "We hebben een aantal aanpassingen gedaan aan enkele dierenverblijven. Het gaat vooral om de plaatsing van extra schuilruimtes. Vaak hadden die verblijven wel enkele mogelijkheden om te schuilen, maar die hebben we nu uitgebreid. Daarnaast plaatsten we een aantal dieren over naar andere dierentuinen", zei Wim Verheyen van de Olmense Zoo in Gazet van Antwerpen.

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) besliste vandaag samen met zijn dienst dat de maatregelen die de Olmense Zoo trof, voldoende zijn en het dierenwelzijn verzekeren. Het dierenpark krijgt bijgevolg zijn erkenning terug en mag opnieuw bezoekers ontvangen. "Op basis van mijn gesprekken en het inspectieverslag van de administratie, stel ik met genoegen vast dat aan alle opgelegde voorwaarden tegemoetgekomen werd. Ik heb dan ook beslist tot een heropening van de Olmense Zoo", zegt minister Weyts. Zaterdag 18 november is de Olmense Zoo opnieuw toegankelijk voor bezoekers.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren