Tagtik

Openbaar aanklager twijfelt en vraagt plots vrijspraak

Donderdag vond er een onverwachte wending plaats op het assisenproces rond de moord op een vierjarig jongetje. De openbaar aanklager vroeg plots zelf de vrijspraak voor de beschuldigde, de 20-jarige zus van het slachtoffer.

De kleuter stierf terwijl zijn oudere zus thuis op hem babysitte. De 20-jarige jongedame werd ervan beschuldigd haar broertje te hebben gewurgd. Ze heeft echter altijd haar betrokkenheid ontkent en nu begint zelfs de openbaar aanklager te twijfelen aan haar schuld.

Verschillende dokters en experts zijn het op het proces niet eens over de doodsoorzaak van de kleine Soufiane. Het vierjarige jongetje had een rode vlek in zijn hals. Het bleef lang gissen wie deze had toegebracht of hoe de jongen eraan kwam. Dit zou er eveneens op kunnen wijzen dat hij door wurging om het leven was gebracht. Tijdens het proces blijkt echter dat deze rode vlek ook kon te maken hebben met het reanimatietoestel dat gebruikt werd in een poging om de jongen nog te redden. Dat verklaarde de spoedarts in de rechtbank. Hierdoor lijkt er geen enkel bewijs tegen de zus te zijn en vraagt de openbaar aanklager bijgevolg de vrijspraak voor de 20-jarige zus van het overleden slachtoffer.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren