Tagtik

Opnieuw bedreigingen voor Charlie Hebdo na cartoon

De invloedrijke Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan werd de afgelopen twee weken door verschillende vrouwen beschuldigd van verkrachting, geweld, aanranding en bedreigingen. Dat was stof genoeg voor het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo om een cartoon van Ramadan op de cover te plaatsen.

Op het voorblad van de nieuwste Charlie Hebdo is Tariq Ramadan te zien met een enorme erectie en de woorden 'Ik ben de zesde zuil van de islam'. De redactie van Charlie Hebdo leidt de cartoon in met de titel: 'de verdediging van Tariq Ramadan'.
Deze humor valt echter niet in goede aarden bij sommige mensen. Zo kreeg Charlie Hebdo via sociale media reeds doodsbedreigingen. Daarom stapte het Franse blad naar de politie om klacht in te dienen.

De haatberichten en doodsbedreigingen aan het adres van Charlie Hebdo zijn de laatste jaren eigenlijk op geen enkel moment volledig gestopt. "Soms zijn er pieken waar we expliciete doodsbedreigingen ontvangen, dat is nu opnieuw het geval. Of er ernstige tussen zitten, is niet altijd duidelijk, maar in principe nemen we elke bedreiging serieus en dienen we een klacht in", zegt Cartoonist Riss.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren