Tagtik

Opnieuw jonge delinquent op vrije voeten door plaatsgebrek

De overbevolking in de Belgische gesloten jeugdcentra zorgt steeds meer voor gevaarlijke situaties. Ditmaal heeft het parket van Antwerpen voor de derde maal een jongere die een misdrijf heeft gepleegd moeten vrijlaten omdat er geen plaats is in de gesloten jeugdinstelling in Everberg.

De 17-jarige jongeman wordt verdacht van poging tot afpersing, oplichting en het dealen van drugs aan minderjarigen. Ook al gebood de jeugdrechter ook in dit geval een opsluiting, toch werd de jongen niet opgesloten doordat er geen plaats meer is in Everberg. Vorige week werd een andere jongere een dag na zijn genoodzaakte vrijlating al op heterdaad betrapt op diefstal met braak.

Het parket trekt zelf aan de alarmbel en beschrijft in een persbericht hoe hallucinanter de situatie steeds wordt. "Vandaag blijkt er wederom geen plaats beschikbaar te zijn voor deze recidiverende jongere die enige medewerking aan zijn jeugdhulpverleningstraject weigert, het eerder opgelegde huisarrest niet naleeft en zich agressief gedraagt ten aanzien van zijn thuismilieu".

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren