Tagtik

Opnieuw wolven in Wallonië?

Ook al durven wetenschappers het nog niet van de daken schreeuwen, volgens experts is het slechts nog een kwestie van tijd tegen dat wolven van Wallonië opnieuw hun habitat maken. In heuvelachtige Franse en Duitse gebieden is de wolf immers aan een geweldige opmars bezig. Wallonië vormt dan ook een overgangszone tussen deze twee gebieden die al door wolven bewoond worden. Volgens wolvenkenners is het dan ook volstrekt logisch dat de dieren weldra ook in de Waalse contreien gespot worden. Aangezien roedels wolven in noord-Duitsland leven in landschappen die bijna identiek zijn als Wallonië, kunnen wolven hier dan ook goed aarden.

Verschillende getuigenissen en uitzonderlijke vaststellingen doen zelfs al vermoeden dat de wolf nu al opnieuw op Waals grondgebied leeft. Zo vond een boswachter vorige winter in Houffalize een half afgevreten karkas van een hert aan de kant van de weg. De helf van het kadaver was verdwenen. Vlak bij het hert, zag de boswachter pootafdrukken in de sneeuw staan.

In de zomer van 2016 werden schapen verschillende malen aangevallen op de Plateau des Tailles in La Roche-en-Ardenne. Hierbij werden zeven schapen gedood en verschillende van de dieren vertoonden sporen van wolvenbeten.

Van een dertigtal mysterieuze gebeurtenissen in Wallonië worden er al zeker vier toegeschreven aan wolven. Is dit roofdier bezig aan zijn comeback in België? De toekomst zal het uitwijzen ...

(FvE and Skwadra by Tagtik/Source: RTBF/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren