Tagtik

Opvallend veel Belgen stierven op vakantie

Afgelopen maand kwamen er opvallend veel Belgen om tijdens hun vakantie in het buitenland. Halverwege de zomervakantie staat de teller van de reisverzekeraars op 69 doden.

Bij Mutas, de grootste reisbijstandsverlener in België, werd in juli 45 keer bijstand verleend aan families. Dit is een stijging van 28 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De slachtoffers zijn hoofdzakelijk 60-plussers (61 procent), maar ook jonge kinderen en tieners (8 procent).

Bij Allianz Global Assistance werden twaalf overledenen geteld, bij Europ Assistance vijf en bij Touring zeven. Daar bovenop komen nog eens de personen die geen beroep doen op een reisbijstandsverzekering en landgenoten die al voor een langere periode in het buitenland verblijven.

Dela, de uitvaartverzekeraar die ook repatriëringen van overledenen verzorgt, meldt voor de eerste maand van de zomervakantie een cijfer van een honderdtal overlijdens. Vaak speelt de hitte een belangrijke factor voor de oudere vakantieganger, maar meestal is een verkeersongeval de doodsoorzaak.

Ook het aantal medische interventies ligt hoog. Toeristen gedragen zich vaker roekeloos en kiezen voor avontuurlijke bestemmingen en activiteiten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren