Tagtik

Organisator Brusselse Pride veroordeelt geweld tegen N-VA

Zaterdag werd een praalwagen van de N-VA aangevallen op de Brusselse Pride Parade. Deze Gay Pride Parade is er om meer aandacht en tolerantie te vragen voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (lgbt). Tegenbetogers vielen zaterdag echter een praalwagen aan.

De wagen van de N-VA kreeg het zaterdag in hartje Brussel zwaar te verduren. Tegenbetogers probeerden de spandoeken en vlaggen te stelen. Het liep zelfs danig uit de hand dat de politie vijf personen bestuurlijk moest aanhouden. Dat meldt Olivier Slosse, woordvoerder van de politie Brussel Hoofdstad Elsene.

De organisatie van de stoet veroordeelt de verbale en fysieke agressie die geuit werd tegen de praalwagen en medewerkers van N-VA. "Wij zijn een feest van de diversiteit en elk geval van fysiek of verbaal geweld tolereren we niet en veroordelen we. Het is belangrijk dat iedereen hier welkom is en we om te beginnen naar elkaar luisteren. We moeten elkaar niet fysiek aanvallen omdat we een andere mening hebben", reageert coördinator Elio De Bolle bij HLN.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vindt deze aanval zwaar over de schreef gaan en vreest dat de agressieve aanvallen van linkse actievoerders wel eens tot erger kunnen leiden. "In Nederland werd 16 jaar geleden een politicus doodgeschoten door een dolgedraaide linkse activist na een maandenlange (media)hetze. Stop de diabolisering. Voor het echt uit de hand loopt", schrijft Francken op social media.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren