Tagtik

Ouders Mawda gaan voor klacht tegen Francken en De Wever

De ouders van het overleden meisje Mawda overwegen om een klacht met burgerlijkepartijstelling in te dienen tegen Theo Francken en Bart De Wever, beide N-VA, voor het verspreiden van vertrouwelijke informatie. De advocaat van de familie vindt het niet kunnen dat N-VA-voorzitter De Wever het traject dat de familie-Shawri aflegde zomaar bekendmaakte.

De Wever vertelde immers onder meer in het VTM-nieuws dat de familie vluchtelingen al meerdere keren werd opgepakt in ons land, zelfs een keer toen ze met de kinderen in een koelwagen waren gekropen.

"In het parlement, in de commissie, wordt geweigerd om te antwoorden op vragen van parlementsleden, omdat het onderzoek lopende is. En daarna, terwijl het onderzoek nog altijd lopende is, doet Bart De Wever alles in detail uit de doeken. Hoe is die informatie bij de burgemeester van Antwerpen terechtgekomen?", vraagt advocate Selma Benkhelifa zich af. Zij stuit echter wel op de parlementaire onschendbaarheid van De Wever en Francken.

De woordvoerder van De Wever verklaart dat de burgemeester van Antwerpen alle informatie die hij deelde zelf uit de pers had gehaald.

(Skwadra by Tagtik/Source: La Libre Belgique/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren