Tagtik

Overvaller gaat 2 keer bij zelfde apotheek langs

Een jonge overvaller toonde bijzonder weinig schroom. Hij sloeg immers tweemaal bij dezelfde apotheek toe. Dat blijkt uit een opsporingsbericht dat de politie lanceerde. Ook 'Faroek' op VTM wijdde deze week een hoofdstuk aan de tweevoudige overval.

Op 9 mei stapte een jonge overvaller met een heuptas en volledig in het donker gekleed en met een getaande huid en zwarte haren, met een vuurwapen in de hand Apotheek Moonen in de Olmenlaan te Sint-Pieters-Leeuw binnen. Hij bedreigde de medewerkers en ging er met de inhoud van de kassa vandoor. Daags voordien was hij al verschillende keren voor de ingang van de bewuste apotheek gepasseerd, blijkt uit beelden van de bewakingscamera's.

Op 25 juli sloeg diezelfde overvaller een tweede maal toe in de apotheek die aan de drukke Bergensesteenweg gelegen is. Toen stapte hij gewapend met een mes de apotheek binnen. De medewerkers van de apotheek zijn er bijna 100% zeker van dat het tweemaal om dezelfde dader ging.

De dader ziet er als volgt uit: Het is een man van ongeveer 25 jaar oud van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij heeft een getaande huidskleur, magere lichaamsbouw en zwart haar. Hij droeg die dag een trainingsbroek, een donkerblauwe trui met lange mouwen, sportschoenen met witte zolen en een zwarte schoudertas. Hij spreekt Frans en is vermoedelijk rechtshandig.

Hebt u informatie over deze zaak? Bel dan het gratis nummer van de federale politie op 0800/30 300.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Federale Politie)

Ook dit kan u interesseren