Tagtik

Pakt Vlaamse topreeks prijs in Monte Carlo?

De Vlaamse fictiereeks Beau Séjour kan op het jaarlijkse televisiefestival van Monte Carlo, dat vandaag van start ging, in de prijzen vallen. De Eén-reeks is immers genomineerd in de categorie 'beste dramareeks'. Actrice Lynn Van Royen, die de vermoorde Kato speelt in de reeks, maakt tevens kans op de prijs voor 'beste actrice.

Beau Séjour was een daverend succes in Vlaanderen, maar kreeg ook internationaal reeds heel wat bewierokingen.

Stephen King, de wereldberoemde schrijver van horrorverhalen, is laaiend enthousiast over 'Beau Sejour', de reeks van één die sinds enkele maanden wereldwijd te bekijken is via Netflix onder de naam 'Hotel Beau Sejour'. "Excentriek, briljant en verrassend aandoenlijk. Bovennatuurlijk voer voor wie daar normaal niet van houdt", zo laat de schrijver op Twitter weten.

De Mensen, het productiehuis achter de fictiereeks, antwoordde de auteur al en bedankte hem voor het compliment. Ook regisseur Nathalie Basteyns reageerde al op de tweet. Eerder was de televisiereeks al een gigantisch succes in Vlaanderen en ook op Netflix gooide de productie van De Mensen hoge ogen. Een tweede seizoen kan dan ook niet uitblijven. Toch was dat niet zo vanzelfsprekend, blijkt nu.

"Qua concept hielden we er wel rekening mee, maar in het eerste seizoen zitten geen verhaallijnen die op een vervolg mikken. Er is een idee voor een vervolg, maar het scenario bevindt zich nog in zijn kinderschoenen. We gaan lessen trekken uit het eerste seizoen en hard ons best doen om beter te doen", aldus Pieter Van Huyck van productiehuis De Mensen. De opnames van het vervolg op het razend spannende avontuur van Kato Hoeven die op zoek gaat naar haar moordenaar, starten ten vroegste in 2018.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: trailer)

Ook dit kan u interesseren