Tagtik

Parijs fluit Airbnb terug

In Frankrijk worden heel wat appartementen, huizen en studio's verhuurd via de online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties Airbnb. In geen enkel ander Europees land worden er meer privé-accomodaties verhuurd via Airbnb dan in Frankrijk. Enkel wereldwijd doen de Verenigde Staten nog beter.

Vooral in Parijs is er een gigantisch aanbod via Airbnb. Je kan er immers op maar liefst 65.000 verschillende locaties verblijven. Vanaf december kiest het bestuur van verschillende Parijse arondissementen er echter voor om een andere weg in te slaan.

Elke verhuurder van een flat of kamer in de buurt van de Eifeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe en het Centre Pompidou zal zich bij de stad moeten aanmelden. Zo zal de stad Parijs ook kunnen controleren of de eigenaars het maximaal aantal verhuurdagen van 120 per jaar niet overschrijden. Ook toeristentaks zal vanaf dan gevraagd kunnen worden. De Airbnb-accomodaties glipten immers voordien nog steeds door de mazen van het toeristentaksnet.

Hiermee wordt paal en perk gesteld aan het Eldorado waarbij verschillende nietsomziende eigenaars van een tiental appartementen grof geld schepten.

(Skwadra and LpR by Tagtik/Source: De Standaard/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren