Tagtik

Parket bevestigt 2 drugsdoden op Tomorrowland

De redactie van VRT had uit betrouwbare bron vernomen vernomen dat er twee jonge vrouwen overleden zouden zijn na druggebruik op dancefestival Tomorrowland in Boom. Politie en parket van Antwerpen hebben dit maandagmiddag bevestigd. Het Antwerps parket bevestigt ook dat er een onderzoek is geopend naar de juiste omstandigheden van de overlijdens.

Het eerste slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis tijdens het eerste festivalweekend. De vrouw zou een week later overleden zijn in het UZ van Antwerpen. Het tweede slachtoffer zou tijdens het tweede festivalweekend afgevoerd zijn naar het ziekenhuis en stierf enkele dagen na haar opname.

Bij minstens één van de overledenen zou het gebruik van xtc geleid hebben tot de dood.

Debby Wilmsen, woordvoerster van Tomorrowland, reageerde op de geruchten voor dat het parket bevestiging gaf: "We werden tot op heden niet in kennis gesteld door familie of overheid over een mogelijk overlijden van personen die ons festival zouden bezocht hebben. Mocht dit wel het geval zijn, dan gaan onze gedachten uit naar hun naasten en hopen we dat ze dit verlies in alle rust en sereniteit kunnen verwerken."

De politie maakte eerder al bekend dat er tijdens de twee festivalweekends van Tomorrowland dit jaar meer drugdealers betrapt werden dan vorig jaar. In totaal werden er 63 drugsdealers opgepakt en werden er ook 430 festivalgangers buitengezet wegens druggebruik.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren