Tagtik

Parket zoekt naar dader Mechelse datemoord

In Mechelen hebben buren woensdag het levenloze lichaam gevonden van de Duitse Johanna Jostamelingin (58) in haar flat. Zij was brutaal om het leven gebracht door messteken. Van de dader is er nog geen spoor. Volgens haar buren had ze een afspraak gemaakt met een man die ze had leren kennen via een datingsite.

Buren waren ongerust geraakt omdat ze de vrouw al enkele dagen niet meer hadden gezien, maar toch het lawaai van haar televisietoestel hoorden. Een van de huisbazen ontdekte het gruwelijke tafereel.

De 58-jarige Johanna was een Duitse modeontwerpster. De feiten hadden zich vermoedelijk zondag al afgespeeld. Haar flat was volledig overhoop gehaald en de vrouw lag naakt op bed.

Van de dader ontbreekt nog elk spoor. Volgens diverse kranten zou een fout gelopen internetdate aan de bais liggen van de moord. Met welke app ze haar moordenaar ontmoet heeft, is nog niet duidelijk. "Johanna was alleenstaand en op zoek naar een relatie. Ze miste de geborgenheid van een partner", zegt een kennis, die liever anoniem wil blijven, bij HLN.

Het parket van Mechelen heeft een onderzoek geopend naar roofmoord.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren