Tagtik

Peuter speelt met iPhone: 47 jaar vergrendeld!

Een Chinese moeder zal voortaan wel twee keer nadenken voordat zij haar iPhone nog eens in de handen stopt van haar tweejarige zoontje om video's te bekijken: toen het jongetje klaar was met de telefoon en zij op haar scherm keek, zag ze tot haar grote verbazing dat die voor 25 miljoen minuten vergrendeld was. Goed voor zo'n 47 jaar wachten.

Het jongetje had immers talloze keren een verkeerde toegangscode voor de telefoon ingegeven. Hoe vaker het verkeerde cijfer wordt ingegeven, hoe langer de tijd wordt dat de telefoon geblokkeerd blijft.

De vrouw zocht hulp bij de Apple Store in Sjanghai. Die heeft wel meer dergelijke gevallen over de vloer gekregen. Een medewerker vertelde de South China Morning Post dat hij zelfs telefoons heeft gezien met een wachttijd van 80 jaar.

De blokkering is makkelijk op te heffen door de telefoon op een pc aan iTunes te koppelen en dan de juiste code in te geeven. Wie zijn code echter volledig vergeten is, moet zijn iPhone opnieuw installeren. Zonder back-up gaan alle gegevens op de telefoon dan wel verloren.

(Fausto by Tagtik/Source: South China Morning Post /Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren