Tagtik

Pfaff wil school openen

From zero tot hero van de ganse Belgische voetbalnatie, Jean-Marie Pfaff liet niemand onberoerd tijdens zijn 17-jarige profcarrière. Pfaff leerde het keepersvak onder meer bij Urbain Braems en Raymond Goethals, hij verdedigde 9 jaar het doel van KSK Beveren voordat het grote Bayern München hem voor 6 jaren de Duitse grens over lokte.

Daar groeide de Gouden Schoen uit tot publiekslieveling van het Duitse volk. Jean-Marie is nog steeds een regelmatige gast in diverse Duitstalige voetbaltalkshows. Pfaff verdedigde het Belgische doel op 2 EK's en 2 WK's, in 1987 werd Jean-Marie zelfs uitgeroepen tot beste doelman van de wereld. Met zijn présence, betrouwbaarheid en acrobatische spelstijl, was hij de meest charismatische Belgische doelman ooit.

El Sympatico droomt ervan om al zijn ervaring door te geven aan de jeugd. "Ik wil graag een school oprichten om keeperstrainers op te leiden. Trainers die leren hoe je op de juiste manier ballen moet pakken maar ook hoe een keeper kan meedenken en meevoetballen. De stiel van de doelmannen is dood aan het gaan. Het zijn allemaal volleyballers en handballers. Ze stappen twee meter en blokken de bal af. De doelstelling van een keeper is de bal vasthouden, zodat de tegenstander er niet meer bij kan", onthult Jean-Marie in een interview met oud-bondscoach Aimé Anthuenis in Deze Week.

"Ik kan de trainers veel bijbrengen. Ik droom ook van een soort museum, om al mijn oud voetbalgerief te tonen, zodat kinderen kunnen zien hoe je met hard werken veel kunt bereiken", zegt Pfaff.

(Skwadra by Tagtik/Source: Deze Week/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren