Tagtik

Philippe Geubels is miljonair

"Ik ben Philippe Geubels en ik werk in de Colruyt", deze zinsnede van Philippe Geubels dateert al van tien jaar geleden. Geubels werkt immers al lang niet meer als rekkenvuller in de supermarkt en dat is inmiddels ook aan zijn opgebouwd kapitaal te zien.

Tien jaar geleden stond een onbekende kale Belg met nasale stem en droge humor nog in de finale van de Comedy Casino Cup. Toch ging Vlaanderen meteen plat voor zijn unieke humor. De zaalshows van Geubels raakten in geen tijd uitverkocht en ook op televisie werd hij een vertrouwd gezicht. Met M!LF (aka Man! Liberation Front), als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld, in Dr. Livingstone en recentelijker Geubels en de Belgen en Geubels en de Idioten, werd hij één van de populairste Vlaamse tv-figuren. Philippe Geubels zal echer VIER opnieuw verlaten en trekt terug naar de VRT. "Hij sloeg hiervoor voorstellen van 400 à 500.000 euro per jaar af van de concurrentie", zegt Eén-netmanager Olivier bij Jobat. In Nederland heeft de Antwerpse komiek een exclusiviteitscontract met televisiezender RTL.

Dat Geubels goed geboerd heeft de afgelopen jaren, is een understatement. Inmiddels bedraagt het vermogen van de droge komiek meer dan een miljoen euro. Dat staat vandaag te lezen in de Vlaamse kranten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Jobat - De Standaard - De Morgen/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren