Tagtik

Plannen Coucke gedwarsboomd?

Bij de overname van Anderlecht behoorde een nieuw stadion niet tot de eerste prioriteiten van Marc Coucke, maar op termijn zag de nieuwe voorzitter van paars-wit wel iets in de bouw van een nieuw stadion voor zijn club. De ideale plaats was voor Coucke Neerpede, naast het huidige oefencomplex van Anderlecht.

Als daar al plannen voor waren getekend, dan mogen die de vuilnisbak in, want Rudi Vervoort, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft woensdag in de commissie Territoriale Ontwikkeling verklaard dat van een nieuw stadion in Neerpede geen sprake kan zijn.

Eerder had ook de gemeente Anderlecht al aangegeven dat een nieuw stadion in Neerpede een veel te grote impact zou hebben op de groene zone en daarom uit den boze was.

Bij zijn overname sloot Coucke niet uit dat Anderlecht het Constant Vanden Stockstadion zou vernieuwen, al voegde hij daar meteen aan toe dat het vaak goedkoper is om in eigen beheer een nieuw stadion neer te poten. Maar daarvoor zal hij dus alvast op zoek moeten gaan naar een nieuwe locatie.

(Fausto by Tagtik/Source: Bruzz/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren