Tagtik

Politie achtervolgt illegalen en ontdekt dode peuter

Een politiepatrouille van de snelwegpolitie van Henegouwen merkte woensdagavond een busje op waarvan de nummerplaten niet in orde bleken te zijn. De politie zette de achtervolging in, maar het busje wilde van geen wijken weten en sloeg op de vlucht.

Na een kilometerslange achtervolging door de politie botste de Peugeot Boxer op de E42 in Nimy-Maisières op een voorligger, waarna het voertuig tot stilstand kwam. Er bleken maar liefst 26 volwassenen en 3 kinderen in het busje te zitten. De politiepatrouille van Henegouwen had algauw door dat het om mensenhandel ging.

De politiemannen getuigen dat de illegalen op een bepaald moment tijdens de achtervolging zelfs een kind uit het raam hebben gehangen, in de hoop dat de agenten de achtervolging zouden staken uit vrees voor het leven van het kind.

De politie ontdekte in de kofferruimte van het busje het lichaam van een 3-jarig meisje. Het kind had de aanrijding niet overleefd. Alle inzittenden van deze bus werden meegenomen voor verhoor. Het parket vraagt de aanhouding van de bestuurder.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren