Tagtik

Politie moet bestuurders tegenhouden die wagen willen oppikken

Wat we weten
De Morandi-brug vlak bij de Italiaanse havenstad Genua is dinsdagmiddag ingestort. Al zeker 42 mensen kwamen hierbij om het leven.

Het zogenaamde Polcevera-viaduct is een vierbaansweg waarvan de brug vijftig meter hoog is. Deze stortte dinsdag even voor 12.00 uur in. Een deel van de brug is terechtgekomen op lager gelegen appartementsgebouwen. De Italiaanse overheid heeft het over 'een immense tragedie'. De brandweer is massaal ter plaatse voor de reddingsoperatie.

De Vlaamse ondernemer Erik Wood gaat al jaren met vakantie in Genua. Hij verafschuwt de bewuste brug al lange tijd. "Ik kom er al jaren en ieder keer we over die brug moeten gaan, hou ik mijn hart vast. Die grote metalen palen… vreselijk, die zijn helemaal verroest. De vijzen die het gevaarte bij elkaar moeten houden, steken er half uit en zijn ook volledig verroest."

Vermoedelijk was de structuur van de Morandi-burg, die in de jaren 60 gebouwd werd, volledig versleten.

Toestand woensdagavond
De hulpdiensten blijven met man en macht zoeken naar overlevenden onder het puin. Heel wat mensen die dinsdag in allerijl hun wagen ontvlucht hebben op het instortende viaduct, probeerden woensdag tevergeefs om hun wagen terug te krijgen. "Probeer ons te begrijpen, het viaduct is nog maar net ingestort", klinkt het bij de politie van Genua. "Momenteel is het probleem met de wagens secundair. Als we jullie naar de auto’s zouden laten gaan en er ondertussen een nieuw gedeelte naar beneden zou vallen, dan zou dit onze schuld zijn." Als oplossing gaven de chauffeurs hun autosleutels aan de agenten, die de wagens één voor één terughaalden van de brug.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren