Tagtik

Politie schiet dreigende ex-militair neer

Een ex-militair was afgelopen zaterdag zwaar onder invloed van alcohol en medicijnen toen hij het in het Waalse Chatelineau aan de stok kreeg met zijn echtgenote.  De 56-jarige ex-militair was psyschisch in de war, sloeg de volledige inboedel kapot en zei dat hij zijn vrouw een kogel door het hoofd zou schieten. Toen zijn echtgenote de politie verwittigde, liep het bijna uit de hand.

Een politieploeg van Châtelet-Aiseau-Farciennes kwam ter plaatse, maar de ex-militait richtte zijn wapen meteen op de agenten. De politieploeg vroeg de man meermaals om zijn wapen weg te leggen, maar de ex-militair gehoorzaamde niet en bleef het vanop de trappen richten op de agenten. Daarop schoot een politieman tweemaal op de ex-militair. De man werd geraakt in linkeronderarm en de buikstreek. Hij werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een operatie onderging. De ex-militair verkeert niet in levensgevaar.

Zoals de procedure voorschrijft is een dubbel onderzoek gestart naar de bedreigingen van de agressieve ex-militair en naar de schoten van de politie. "Er werd snel een reconstructie gehouden in aanwezigheid van de agenten en van een getuige die bij het hele gebeuren aanwezig was. Die laatste heeft bevestigd dat er meermaals geroepen is door de inspecteurs en dat de man zijn wapen op één van hen richtte", verklaart de procureur des konings Vincent Fiasse.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren