Tagtik

Politie start 'weekend zonder alcohol'-controles

Dit weekend houdt de politie een politieactie met de naam ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. Bedoeling is dat 122 lokale politiezones samen met de federale politie zoveel mogelijk controles uitvoeren op de gemeentelijke-, gewest- en snelwegen. De actie is de start van de BOB zomercampagne.
 
VTM Nieuws trok gisteren op pad in de politiezone Mechelen-Willebroek. Er vond dichtbij een aperitieffeest een controle plaats. Op die manier wil de politie de bestuurders waarschuwen voor de gevaren van 'drinken met een paar glaasjes op'. In totaal werden 842 mensen gecontroleerd. Ook al wisten de mensen dat er controles waren, toch lieten zestien personen zich nog vangen.  
 
De politie kon ook enkele bestuurders tegenhouden die op enkele maanden tijd al twee of drie keer betrapt zijn op dronken rijden. De politie vindt het een spijtige zaak dat deze bestuurders opnieuw betrapt worden op dronken rijden of onder invloed van drugs bleken te zijn. Dirk van de Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek vindt dat dit probleem echt aangepakt moet worden. (Skwadra by Tagtik/Source: VTM Nieuws/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren