Tagtik

Politieman die buurman doodde opnieuw op plaats delict

In Linkebeek had een 74-jarige politieman op rust begin september zijn 61-jarige buurman doodgeschoten bij een uit de hand gelopen burenruzie. De dader had zich naar verluidt kwaad gemaakt omdat de mannen te veel lawaai maakten bij werken die ze uitvoerden. Ook de aannemer van het slachtoffer werd beschoten, maar hij kwam er vanaf met een schotwonde in de schouder.

De schutter werd meteen na de feiten aangehouden in zijn tuin en wordt verdacht van doodslag en poging tot doodslag. De ex-agent had een vergunning voor het wapen.
"Hij werkt goed mee met het onderzoek. Hij heeft verklaringen afgelegd bij de onderzoeksrechter en werd aangehouden voor doodslag en poging doodslag", zegt zijn advocaat Cecile Kenis.

Donderdag vond een reconstructie plaats van de feiten. Zowel de verdachte als het overlevende slachtoffer waren daarbij aanwezig. Het parket gaf niet veel info prijs na afloop van de reconstructie. "We kunnen enkel melden dat de verdachte vlot heeft meegewerkt", zei parketwoordvoerder Carol Vercarre.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren