'Radicale islamistische regimes veroveren Vlaanderen'
De Vlaamse politiek staat op zijn achterste poten nadat de politieke partij Islam haar partijstandpunten bekendmaakte. Zo wil 'Islam' het openbaar vervoer gescheiden maken voor mannen en vrouwen. Als einddoel heeft 'Islam' om van België een islamitische staat te maken. De partij komt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op in Wallonië en Brussel.
Het hele politieke landschap in Vlaanderen verwerpt deze partij met haar controversiële standpunten. Ook staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) is niet te spreken over de opvallende partij-agenda van Islam.
"We kunnen de alarmklok blijven negeren en steeds weer op 'snooze' drukken als dergelijk nieuws opduikt. Ik hoor nu al de stemmen van diegenen die dit gaan relativeren en helemaal zo erg niet vinden. Maar het is bijna te laat: radicale, islamistische regimes worden steeds sterker in Vlaanderen", schrijft Demir op haar Facebookpagina.
Demir verwerpt deze omgekeerde secularisering met hart en ziel."Vlaanderen is religie gaan beschouwen als iemands innerlijke overtuiging die weinig tot geen invloed heeft op de maatschappij. Dat hoort het ook te zijn. De islam, zoals velen ze interpreteren, is dat niet. Het is geen toeval dat in Turkije de politieke opmars van Erdogan hand in hand gaat met oprukkende islam. De ene versterkt de andere."
Het is zeldzaam, maar ditmaal is het wel het geval: de volledige Wetstraat is het eens en is tegen deze politieke partij gericht en wil deze zo snel mogelijk verbieden. "Het Instituut veroordeelt de woorden van de partij Islam. Omdat ze seksistisch zijn en stereotypen in de hand werken", stelt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. "Gescheiden busvervoer voor vrouwen en mannen? Dat is gewoon flagrant in strijd met Grondwet en EVRM. Kan het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen dit onderzoeken en klacht indienen?", vraagt CD&V-voorzitter Wouter Beke zich luidop af.
(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)