Tagtik

Ramptoeristen hinderen hulpdiensten bij ongeval met Belgische bus

Zaterdagochtend raakte een Belgische skibus die op weg was naar Oostenrijk betrokken in een ongeval op de A3 in het Duitse Aschaffenburg. De bus botste op een traag rijdende vrachtwagen die voor hem reed. De Belgische chauffeur kwam hierbij om het leven. De tweede chauffeur vertoeft nog steeds op de afdeling intensieve zorgen. Alle andere passagiers hebben inmiddels het ziekenhuis mogen verlaten.

De Duitse politie is niet te spreken over het gedrag van de vele voorbij rijdende automobilisten. Heel wat ramptoeristen maakten immers foto's en filmpjes op de plek van het zware én dodelijke ongeval. "Stel je voor dat het je eigen kind of partner is die daar voor zijn leven ligt te vechten. Ik denk dat niemand het leuk zou vinden als die beelden opduiken op sociale media. Maar het creëert ook extra ­gevaarlijke situaties omdat de filmende bestuurder zijn aandacht op de weg verliest", reageert Sarah Frederickx van de federale politie in Het Nieuwsblad.

"Als we tijdens het regelen van het verkeer zien dat bestuurders filmen met hun smartphone, wordt telkens de nummerplaat genoteerd en mogen zij nadien zonder uitzondering een proces-verbaal in de bus verwachten", waarschuwt de politie.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren