Tagtik

Rechter bezoekt appartement overleden Ivana Smit

In het onderzoek naar de dood van model Ivana Smit brengt de rechter nu in hoogst eigen persoon een bezoek aan het appartement waar het slachtoffer eind vorig jaar dood werd gevonden in Kuala Lumpur.

De Limburgse Ivana Smit kwam in december van vorig jaar om het leven in verdachte omstandigheden. Het 18-jarige Limburgse model stierf na een val van een balkon in Kuala Lumpur. De familieleden van het overleden Vlaams-Nederlandse model loven een beloning van 50.000 dollar (bijna 43.000 euro) uit voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de verantwoordelijke voor de dood van het achttienjarige meisje.

Er hing altijd een waas van mysterie rond de precieze omstandigheden waarin de Belgische stierf. Een rijk Amerikaans swingerskoppel deed in The Mail on Sunday een boekje open over de laatste fatale nacht van het Belgische topmodel.

De Amerikaanse zakenman Alexander Johnson en zijn vrouw Luna waren de laatste die Ivana in leven hebben gezien. De Amerikaan vertelt hoe het koppel de Belgische leerde kennen in een nachtclub. Daarna had het Amerikaanse koppel vaak seks met het Belgische model. Er ontstond een sterke band tussen het trio, met een grote seksuele spanning. "We hadden echt een band. We hadden lange gesprekken en soms leek het alsof we elkaar al jaren kenden. Ze zei dat ze 26 was en ik had geen reden om daaraan te twijfelen", vertelt Luna.

Op de fatale nacht toen Ivana om het leven kwam, had het drietal behoorlijk wat gefeest en gedronken. Alexander Johnson vertelt dat hij wist dat Ivana drugs nam. Dit werd bevestigd aangezien in haar bloed sporen van verschillende drugs werden gevonden, waaronder ketamine.

Vervolgens is op camerabeelden van de nachtclub te zien hoe Alexander, Luna en Ivana samen de lift in stappen. De Belgische ligt in de armen van Alexander, daarna volgt Luna. Daarna had eerst de zakenman seks met de Belgische, terwijl Luna haar dochtertje in bed stopte. Vervolgens deelde ook de vrouw de lakens met Ivana. Volgens het koppel hebben ze vlak voor haar dood nog een trio gehad.

Het is onduidelijk of haar Belgische vriend op de hoogte was van haar avonturen. Wel zegt Luna dat Ivana tijdens die fatale nacht nog belde met haar vriend en zei dat ze 'aan het chillen was bij een vriendin', ook stuurde ze hem nog een foto. Hoe het kwam dat Ivana vervolgens af het balkon viel, weet het koppel niet.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren