Tagtik

Rode Duivels voorlopig niet dakloos

De gemeenteraad van Brussel-stad heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met de Koninklijke Voetbalbond voor de huur van het Koning Boudewijnstadion.

Deze nieuwe verbintenis komt er echter maar voor één jaar. Brussels schepen van Sport Alain Courtois (MR) legde op de gemeenteraad uit dat het nieuwe contract maar tot juni 2019 loopt omdat de evolutie van het Heizelplateau onduidelijk is. Daar moeten immers op termijn met het Neo-project heel wat woningen, sportinfrastructuur en een groot winkelcentrum verrijzen.

"Niemand weet wat er exact gaat gebeuren op welk moment, dus heb ik gekozen voor een contractuele verbintenis van 1 jaar. Dat wordt wel stilzwijgend verlengd, als geen van de twee partijen bezwaar aantekent", zei sportschepen Courtois.

Wat er na juni 2019 gebeurt, is nog niet duidelijk. Nadat besloten werd dat het Eurostadion er definitief niet komt op parking C, moeten er alternatieven gevonden worden. In de catacomben van het Heizelstadion gaan steeds meer stemmen op om het stadion volledig te renoveren, inclusief de atletiekpiste, of om het stadion volledig plat te gooien en een nieuw stadion op dezelfde locatie neer te poten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren