Tagtik

Rusland wijst Belgische diplomaat uit

Enkele weken geleden vond er een moordpoging met het zenuwgas Novitsjok plaats op de Russische dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter. Dit gebeurde in de Britse stad Salisbury. Skripas is inmiddels bij bewustzijn, zijn dochter verkeert nog in een coma.

Verschillende landen besloten vorige week om Russische diplomaten het land uit te zetten na de zenuwgasaanval op de Russische dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Groot-Brittannië. Rusland heeft nu zelf ook besloten om evenveel diplomaten uit westerse landen uit te wijzen. Zo moesten al zestig Amerikaanse diplomaten het land tegen 5 april verlaten. Dat zei Russisch minister Sergej Lavrov.

België besloot vorige week om slechts één Russische diplomaat het land uit te zetten. Rusland reageert donderdag door één Belgische diplomaat uit te wijzen. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken aan VRT NWS.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vindt de Russische reactie een spijtige zaak en bevestigt dat de terugkeer van de Belgische diplomaat binnen de twee weken zal afgerond worden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren