Tagtik

Ryder Cup: Schenkt ervaren joker Tiger Woods de VS overwinning?

Het is weer tijd voor de Ryder Cup! Elke golfliefhebber kijkt al maanden vooraf reikhalzend uit naar dit prestigieuze golftornooi waarbij de beste golfers van de Verenigde Staten en Europa het in een pittig duel tegen elkaar opnemen. Vorig jaar zegevierde de VS in eigen land. Kan Europa in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines nabij Parijs revanche nemen?

Alle ogen zijn alvast gericht op vedette Tiger Woods die er voor het eerst sinds lang opnieuw bij is. Team USA rekent op de gevallen topgolfer die stilaan zijn niveau terugvindt. "De Ryder Cup en het golf hebben Woods nodig. Als hij meedoet, trekt dat honderdduizenden extra kijkers. Hij is voor zijn sport wat iconen als Johan Cruijff, Michael Schumacher en Michael Jordan ook voor hun sport betekenen", prijst oud-golfer Robert-Jan Derksen de vedette bij nieuwssite NU.

Na zijn overwinning in Atlanta wordt er dan ook opnieuw veel verwacht van Tiger Woods. De Europeanen zullen hun huid alvast duur verkopen op eigen bodem. De laatste overwinning van de Amerikanen op Europese bodem dateert al van 25 jaar geleden.

De 42e Ryder Cup begint op vrijdag op de golfbaan 'Le Golf National' met Team USA die op zoek gaat naar haar eerste overwinning op Europese bodem in 25 jaar. Europa koos voor heel wat nieuwe namen, terwijl de VS de ervaren jokers Tiger Woods en Phil Mickelson achter de hand heeft. Dat belooft spektakel! De 42e editie van de Ryder Cup duurt tot en met zondag.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren