Tagtik

Schepen Van Campenhout herbegint maandag

Ludo Van Campenhout, schepen in Antwerpen en Vlaams parlementslid, heeft zich in september opnieuw laten opnemen in een ontwenningskliniek. Hij raakte maar niet los uit de klauwen van de alcoholverslaving waar hij nu al enkele jaren last van heeft.

"De voorbije maanden heb ik samen met mijn arts geprobeerd om mijn alcoholprobleem te bedwingen", zo liet de N-VA-politicus toen weten. "Maar het is moeilijk om mijn ziekte onder controle te krijgen. Ik heb ingezien dat ik niet op alle fronten tegelijk kan zijn. Ik zet tijdelijk een stap terug om mij onder strikte medische begeleiding voor mijn ziekte te laten behandelen, want ik wil niets liever dan deze stad opnieuw gezond mee te besturen."

Als schepen is Van Campenhout bevoegd voor Personeel, Sport, Markten en Foren, Publiek Domein en Diamant. Die taken werden tijdens zijn afwezigheid overgenomen door burgemeester De Wever, met de hulp van het kabinet van de schepen.

Maandag zal schepen Van Campenhout opnieuw aan het werk gaan. De Antwerpenaar heeft zijn alcoholverslaving opnieuw onder controle. Dat maakt de regionale televisiezender ATV bekend.

(Fausto and Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren