Tagtik

Schepen wil kabelbaan boven Gent

Schepen van Financiën Christophe Peeters van Open Vld heeft een creatieve oplossing voor het mobiliteitsprobleem in Gent. Hij droomt immers van een kabelbaan van wel vijf kilometer lang door het zuiden van Gent.

"We stellen vast dat we niet vooruit geraken met De Lijn. We kunnen tot 2040 wachten op een tramlijn. Dan leggen we onze economische ontwikkeling en tewerkstelling plat. Ofwel hebben we tegen 2025 een operationele kabelbaan", klinkt het vastberaden bij Peeters.

In een eerste voorstel zou de kabelbaan boven het Sint-Pietersstation, Flanders Expo, Technologiepark Zwijnaarde, Domo-site, Eiland Zwijnaarde en het voetbalstadion Ghelamco Arena opereren. Op deze manier zal ze niet door te dichtbevolkte gebieden gaan.

Peeters laat zich inspireren door het buitenland, waar de kabelbaan al op verschillende plekken succesvol in het stadsleven geïmplementeerd werd. Zo verbindt een kabelbaan de linker- en rechteroever van de Theems in Londen, zijn ze in het Franse Toulouse ook gestart met de bouw van een kabelbaan en werd in Zweden een vergelijkbaar project gerealiseerd.

Aan de kabelbaan zou een prijskaartje van 100 à 150 miljoen euro hangen, geld dat schepen Peeters deels wil ophalen bij private partners. Zweven de Gentenaren weldra boven hun stad?

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren