Tagtik

Slachtoffer vindt zelf vluchtmisdrijver na speurtocht

Zaterdagnacht bracht Jonas de Groote een vriend naar huis na een avondje uit. Op de terugweg werd hij door een tegenligger aangereden op de Oedelemsteenweg.

De wagen kwam met hoge snelheid uit de bocht en reed volgens Jonas op zijn rijvak. Zijn wagen werd geraakt aan de linkerkant, waarna de andere bestuurder vluchtmisdrijf pleegde. De auto van Jonas raakte zwaar beschadigd en was klaar voor de schroothoop.

De 28-jarige man plaatste onmiddellijk een oproep op sociale media. De boodschap werd massaal opgepikt en al snel kwam de man te weten om welke wagen het precies ging en wie de bestuurder was. In Sint-Joris (Beernem) bleek een beschadigde Volkswagen Golf geparkeerd te staan.

Jonas bracht de politie op de hoogte waarna die ter plaatse kwamen en een verklaring afnam. Het bleek om een jongeman te gaan die met een voorlopig rijbewijs reed en te veel had gedronken.

De aanrijder zal zich wellicht in de politierechtbank moeten verantwoorden voor het ongeval. Hij riskeert een boete en een rijverbod omdat hij onder invloed van alcohol reed met een ongeldig rijbewijs.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren